Începând cu 2021, MS Diana a lansat un concept unic, o călătorie de excepţie, o premieră pentru turismul din România.

MS Diana este un vapor de dimensiuni relativ reduse, cu trei punti, dar are un farmec si un stil aparte. Este construita in Olanda, fiind una dintre navele cele mai solicitate datorita pescajului redus de 1,4 metri. Acest lucru permite navigatia pe canale si pe ape cu adancime mai mica, intr-o adevarata aventura in mijlocul naturii! Nava are o lungime de peste 78 de metri si o latime de 7,8 m.

Blogul MS Diana

+40722311003
contact@croazieredunare.ro
Image Alt

Croaziera BUDAPESTA – ORSOVA

Croazieră pe Dunăre 5 nopți/6 zile, Budapesta – Vukovar – Osijek – Novi Sad – Belgrad – Clisura Dunării – Cazane – Orșova. Plecare din 09 septembrie din Budapesta.

Programul complet al Croazierei Dunărene Budapesta – Orșova:

Budapesta

Ziua 1. Budapesta

Vizităm Budapesta, capitala Ungariei, fostă capitală imperială.

Ziua 1. Budapesta

Sosirea pasagerilor pe vas, familiarizarea cu principalele elemente de la bord: restaurant, punte, sală de forță.

Nava Diana este un vapor cu trei punti, ce are un farmec si un stil aparte. Este construita in Olanda, fiind una dintre navele cele mai solicitate datorita pescajului redus de 1,4 metri. Nava are o lungime de peste 78 de metri si o latime de 7,8 m.

Cabinele navei, clasificate la 4 stele, sunt dispuse pe 2 punti, suprapuse, in babord si tribord. Fiecare parte are cate o denumire, respectiv bratele Dunarii: Chilia, Sfantu Gheorghe, Sulina si Fluviul Dunarea.

Programul începe cu turul fostei fostei capitale imperiale Budapesta. Budapesta este un oraș plin de istorie și cultură, cu o arhitectură impresionantă și monumente renumite precum Parlamentul Ungariei și Castelul Buda. Orașul este faimos pentru băile sale termale, oferind o oportunitate unică de relaxare și răsfăț într-un mediu autentic și tradițional. Podurile pitorești ale Budapestei, cum ar fi Podul cu Lanțuri și Podul Elisabeta, oferă vederi panoramice spectaculoase asupra orașului și fluviului Dunărea.

Urmează masa de prânz pe vas.

După prânz, timp liber în Budapesta pentru shopping și pentru a vizita alte obiective.

Cina pe vas, cu muzică live.

Croația: Vukovar

Ziua 2. Croația

Vizităm două dintre cele mai frumoase orașe din Croația: Vukovar și Osijek

Ziua 4. Plimbare pe Dunăre, Vukovar&Osijek (Croația)

Vasul părăsește portul din Budapesta și navighează spre zona croată a Dunării.

Vizităm unul din cele mai frumoase orașe din Croația, Vukovar. Vukovar este un oraș cu o istorie și o cultură bogată, care merită vizitat pentru a înțelege mai bine evenimentele tragice din timpul Războiului de Independență al Croației în anii ’90. Vukovar oferă și o frumoasă arhitectură și peisaje naturale. Orașul este situat pe malul Dunării și are o atmosferă pitorească. Vizitatorii pot admira clădirile istorice, cum ar fi Castelul Eltz, care datează din secolul al XVIII-lea, și Biserica Sfântul Filip și Iacov, una dintre cele mai vechi biserici din Croația.

Cina pe vas, cu muzică live.

Seara, vasul de croazieră MS Diana pleacă spre Belgrad.

Novi Sad și Belgrad

Ziua 3. Novi Sad și Belgrad

Vizităm capitala Serbiei, Belgrad

Ziua 3. Belgrad

Vizităm orașul Belgrad în tur ghidat cu autocarul, în prima parte a zilei. După micul dejun de pe vas, programul începe cu turul capitalei Serbiei, Belgrad. Bucură-te de centrul istoric al Belgradului, de parcuri și terase, iar dacă ești fan shopping atunci ai ajuns în locul potrivit căci Belgradul are și latura modernă și cosmopolită, cu multe mall-uri și magazine de brand. Vom vizita Cetatea Kalemegdan care formează nucleul istoric al Belgradului, strada pietonala pietonul Knez Mihailova, mărginită de clădiri din secolul al XIX-lea, Templul Sf. Sava, o biserica ortodoxa sarba construita in stil neobizantin si simbolul Belgradului.

Urmează masa de prânz pe vas.

După prânz, timp liber în Belgrad, pentru shopping și pentru a vizita alte obiective. Optional: Muzeul Iluziilor, Muzeul Tesla, Muzeul Ciocolatei.

Cină cu spectacol tradițional sârbesc pe vas, oferit de trupa Talija, formată din 12 persoane.

Serbia: Veliko Gradište și Lacul de Argint

Ziua 4. Veliko Gradište și Lacul de Argint

Lacul de Argint, supranumit ”litoralul Serbiei”, este locul perfect în care să profiți de vremea bună și să faci baie.

Ziua 4. Veliko Gradište și Lacul de Argint

Prima oprire a zilei este în localitatea dunăreană Veliko Gradište. Acesta este un fermecător oraș sârbesc, cu centru vechi atractiv, faleză și bazar.

Lacul de Argint este o atracție turistică foarte populară în Serbia și în România. Este de fapt un fost braț al Dunării, închis acum cu 2 baraje la ambele capete. Este înconjurat de dealuri pitorești.

Ai ocazia să faci plajă și baie în Lacul de Argint, cu apă limpede și curată. Lacul de Argint este supranumit ”litoralul Serbiei”.

Cina pe vas.

Fortăreața Golubac & Cina la ”Capetan”

Ziua 5. Fortăreața Golubac & Cina la ”Capetan”

Cină tradițională cu panoramă splendidă spre Cazanele Dunării.

Ziua 5. Fortăreața Golubac & Donji Milanovici & Cina festivă la ”Capetan”

Cetatea Golubăț (Golubac) este o fortăreață medievală situată pe malul drept al Dunării, în apropierea Cazanelor Dunării. Este o veche cetate otomană, aflată într-o stare foarte bună.

Doni Milanovăț (Donji Milanovici) este una din cele mai pitorești așezări de pe malul sârbesc al Dunării.

Cina festivă de la Donji Milanovici înseamnă o experiență culinară, turistică și culturală de excepție. Vom cina în locația unui fost căpitan de navă, ce deține o pensiune cu vedere panoramică spre Cazanele Dunării. Vom asculta muzică live interpretată de o formație tradițională, la contrabas, acordeon și cimpoi.

Cazanele Dunării și sosirea la Orșova

Ziua 6. Cazanele Dunării și sosirea la Orșova

Clisura Dunării, statuia regelui dac Decebal și sosirea în Orșova.

Ziua 6. Cazanele Dunării & Statuia lui Decebal & Sosirea la Orșova

Dacă nu ai văzut până acum Cazanele Dunării, a venit momentul să o faci. Dacă ai mai fost aici în trecut, vei rămâne din nou impresionat de priveliște atunci cânt vom trece cu MS Diana prin Cazane.

Chipul Regelui Decebal este un basorelief de 55 de metri, aflat pe malul stâncos al Dunării.

Vom ajunge în portul Orșova din România în jurul prânzului.

Ofertă Last Minute, plecare pe 09 septembrie din Budapesta. De la 590 euro / persoană

Tarif croazieră: de la 590 euro / persoană. Țări: Ungaria, Croația, Serbia, România.

Ofertă croazieră 6 zile Budapesta - Orșova:

 • Cazare la bordul navei de croazieră MS Diana. Cabinele navei sunt clasificate la 4**** și îți vor oferi un confort deosebit pe durata croazierei.
 • Alegi între camerele duble sau apartamentele disponibile pentru oaspeții MS Diana.
 • Facilitati oferite: aer conditionat, baie cu dus pentru fiecare cabina, tv, telefon, internet, consumabile baie, set de prosoape.
 • Pensiune completămic dejun de tip bufet, prânz generos cu patru feluri de mâncare (gustare, ciorbă, fel principal și desert), cină cu trei feluri de mâncare (gustare, fel principal și desert).
 • Toate taxele portuare de-a lungul rutei.
 • Cafea/ceai după-amiază si fursecuri, la bord.
 • Degustare de vinuri la bord.
 • Muzică în fiecare seară.
 • Wi-Fi gratuit la bord în Serbia, în zonele publice (conexiunea poate varia).
 • Recepție cu echipaj 24 de ore la bord.
 • Cină festivă la taverna Căpitanului, cu preparate tradiționale și vedere panoramică spre Cazane.

Nava de croazieră MS Diana

MS Diana – Croaziere unice pe Dunăre

Nava Dianac, construită în Olanda, are un farmec si un stil aparte.

Servicii suplimentare la bord:
• Cardurile Visa/Master sunt acceptate pentru toate cheltuielile la bord.
• TV în cabină.
• Magazin de suveniruri la recepție.

Tarifele nu includ:
• Bacsis pentru echipajul de la bord: minim 5,00 EUR de persoană pe noapte (recomandat – se practica).
• Pachet de băuturi all-inclusive: 22,00 EUR de persoană pe noapte.

Harta croazierei pe Dunăre de la Budapesta la Orșova

Rezerva un loc acum!

  O călătorie de excepţie

  Începând cu 2021, CroaziereDunare.ro a lansat un concept unic, o călătorie de excepţie, o premieră pentru turismul din România, care a venit la pachet cu o ofertă ce prezintă Delta Dunării pe toate cele trei braţe de vărsare în Marea Neagră şi Fluviul Dunărea. Anul trecut, peste 2000 de turişti români şi străini s-au bucurat de vacanţe de vis la bordul navelor, de unde au putut admira frumuseţile Deltei Dunării, dar şi atracţiile cultural-istorice din Ucraina (Izmail, Cetatea Alba, Valcov şi Odesa).

  By bursa.ro

  Raport calitate/preț excelent

  În primul rând vreau să vă spun că excursia în sine, navigarea pe Dunăre a fost de vis! Se merge încet, de multe ori cu 15 noduri, este ca o plutire! Am admirat în voie peisajele de vis și am petrecut momente de neuitat la bord – pe puntea de sus, bineînțeles, majoritatea timpului. Era prea frumos totul, nu mă puteam dezlipi! Navigarea pe Dunăre a fost o experiență minunată în sine! Parcă am stat la un bar/restaurant/lounge cu vedere superbă non stop. Și cu muzică bună.

  By Mirela Leoni

  Sursa -https://www.gonext.ro Marius Crivțonencu, armatorul navei fluviale de croazieră MS Diana, a fost invitatul jurnalistului Paul Alexe, în emisiunea de la GoNEXT TV. Sau, pentru a respecta contextul, lucrurile au stat exact… invers! Discuția s-a purtat în cadrul primitor oferit de