Începând cu 2021, MS Diana a lansat un concept unic, o călătorie de excepţie, o premieră pentru turismul din România.

MS Diana este un vapor de dimensiuni relativ reduse, cu trei punti, dar are un farmec si un stil aparte. Este construita in Olanda, fiind una dintre navele cele mai solicitate datorita pescajului redus de 1,4 metri. Acest lucru permite navigatia pe canale si pe ape cu adancime mai mica, intr-o adevarata aventura in mijlocul naturii! Nava are o lungime de peste 78 de metri si o latime de 7,8 m.

Blogul MS Diana

+40722311003
contact@croazieredunare.ro
Image Alt

Croaziera ORSOVA – BELGRAD – ORSOVA

Croazieră pe Dunăre. 4 nopți/5 zile, Orșova-Belgrad-Orșova

Orșova – Donji Milanovici – Belgrad – Veliko Gradiste – Clisura Dunării/Cazane – Orșova. Plecare din 16 august din Orșova

Programul complet al Croazierei pe Dunăre:

Orșova. Îmbarcarea în croazieră și plecarea spre Serbia

Ziua 1. Îmbarcarea pentru croazieră din Orșova

Pasagerii se îmbarcă la bordul navei MS Diana pentru Serbia – Croația.

Ziua 1. Orșova. Îmbarcarea în croazieră și plecarea spre Serbia & Cina festivă la ”Kapetan”

Sosirea pasagerilor pe navă, familiarizarea cu activitatea la bord: restaurant, punte, sală de forță. Puntea superioară este locul ideal pentru cele mai frumoase amintiri foto.

Nava Diana este un vapor cu trei punti, ce are un farmec si un stil aparte. Este construita in Olanda, fiind una dintre navele cele mai solicitate datorita pescajului redus de 1,4 metri. Nava are o lungime de peste 78 de metri si o latime de 7,8 m. Cabinele navei, clasificate la 4 stele, sunt dispuse pe 2 punti, suprapuse, in babord si tribord. Fiecare parte are cate o denumire, respectiv bratele Dunarii: Chilia, Sfantu Gheorghe, Sulina si Fluviul Dunarea.

După îmbarcarea pasagerilor, intrăm în atmosfera de croazieră luând prânzul într-unul dintre cele mai spectaculoase peisaje oferite de Dunăre la Cazanele Mici și Mari.

Continuăm să navigăm pe Dunăre până la Donji Milanovici (Doni Milanovăț), una din cele mai pitorești așezări de pe malul sârbesc al Dunării.

Vom lua cina festivă/picnic la Donji Milanovici și vom o experiență culinară, turistică și culturală de excepție. Kapetan, gazda noastră, este un fost căpitan de navă, ce deține o pensiune cu vedere panoramică spre Cazanele Dunării. Vom asculta muzică live interpretată de o formație tradițională, la contrabas, acordeon și cimpoi. Cina este de tip picnic.

Fortăreața Golubac & Belgrad

Ziua 2. Fortăreața Golubac & Belgrad

Vechea cetate otomană Golubac, aflată într-o stare foarte bună

Ziua 2. Fortăreața Golubac & Belgrad

Cetatea Golubăț (Golubac) este o fortăreață medievală situată pe malul drept al Dunării, în apropierea Cazanelor Dunării. Este o veche cetate otomană, aflată într-o stare foarte bună.

După Golubac, nava se îndreaptă spre Belgrad.

Râul Sava, principalul afluent al Dunării, oferă o priveliște spectaculoasă la vărsarea în Dunăre. La Belgrad, vom naviga 2-3 kilometri pe râul Sava în amonte, pentru a admira priveliștea. Vom ajunge în cursul serii în capitala Serbiei, Belgrad.

Cina pe vas, cu atmosfera creată de DJ-ul nostru.

Belgrad

Ziua 3. Belgrad

Vizităm Belgrad, capitala Serbiei

Ziua 3. Belgrad (Serbia)

Vizităm orașul Belgrad în prima parte a zilei. După micul dejun de pe vas, programul începe cu turul capitalei Serbiei, Belgrad. Vei beneficia de un tur organizat al centrului istoric din Belgrad, cu Piaţa Republicii, statuia ecvestră a cneazului Mihail Obrenovici, Platoul Zoran Gingici, fântâna în stil roman Delijska și strada pietonală Skadarlija, cel mai boem loc din Belgrad.  Bucură-te de centrul istoric al Belgradului, de parcuri și terase, iar dacă ești fan shopping atunci ai ajuns în locul potrivit căci Belgradul are și latura modernă și cosmopolită, cu multe mall-uri și magazine de brand. Vom vizita Cetatea Kalemegdan care formează nucleul istoric al Belgradului, strada pietonala pietonul Knez Mihailova, mărginită de clădiri din secolul al XIX-lea, Templul Sf. Sava, o biserica ortodoxa sarba construita in stil neobizantin si simbolul Belgradului.

Urmează masa de prânz pe vas.

Vom avea timp liber în Belgrad, pentru shopping și pentru a vizita alte obiective. Optional: Muzeul Iluziilor, Muzeul Tesla, Muzeul Ciocolatei.

Cină cu spectacol tradițional sârbesc pe vas, oferit de trupa Talija, formată din 12 persoane.

Serbia: Veliko Gradište și Lacul de Argint

Ziua 4. Veliko Gradište și Lacul de Argint

Lacul de Argint, supranumit ”litoralul Serbiei”, este locul perfect în care să profiți de vremea bună și să faci baie.

Ziua 4. Veliko Gradište și Lacul de Argint

Prima oprire a zilei este în localitatea dunăreană Veliko Gradište. Acesta este un fermecător oraș sârbesc, cu centru vechi atractiv, faleză și bazar.

Lacul de Argint este o atracție turistică foarte populară în Serbia și în România. Este de fapt un fost braț al Dunării, închis acum cu 2 baraje la ambele capete. Este înconjurat de dealuri pitorești.

Ai ocazia să faci plajă și baie în Lacul de Argint, cu apă limpede și curată. Lacul de Argint este supranumit ”litoralul Serbiei”.

Cina pe vas.

Cazanele Dunării și sosirea la Orșova

Ziua 5. Cazanele Dunării și sosirea la Orșova

Clisura Dunării, statuia regelui dac Decebal și sosirea în Orșova.

Ziua 5. Cazanele Dunării & Statuia lui Decebal & Sosirea la Orșova

Dacă nu ai văzut până acum Cazanele Dunării, a venit momentul să o faci. Dacă ai mai fost aici în trecut, vei rămâne din nou impresionat de priveliște atunci cânt vom trece cu MS Diana prin Cazane.

Chipul Regelui Decebal este un basorelief de 55 de metri, aflat pe malul stâncos al Dunării.

Vom ajunge în portul Orșova din România în jurul prânzului.

Ofertă Last Minute, reducere pentru plecarea din 16 august din Orșova

Ofertă croazieră 5 zile Orșova – Belgrad – Clisura Dunării – Cazane – Orșova:

 • Cazare 4 nopți la bordul navei de croazieră MS Diana. Cabinele navei sunt clasificate la 4**** și îți vor oferi un confort deosebit pe durata croazierei.
 • Alegi între camerele duble sau apartamentele disponibile pentru oaspeții MS Diana.
 • Facilitati oferite: aer conditionat, baie cu dus pentru fiecare cabina, tv led cu programe prin satelit, telefon, internet, consumabile baie, set de prosoape.
 • Pensiune completă: mic dejun de tip bufet, prânz generos cu patru feluri de mâncare (gustare, ciorbă, fel principal și desert), cină cu trei feluri de mâncare (gustare, fel principal și desert).
 • Cină festivă la taverna Căpitanului, cu preparate tradiționale și vedere panoramică spre Cazane – în ultima seară a croazierei.
 • Transport cu autocarul conform programului detaliat mai sus.
 • Toate taxele portuare de-a lungul rutei.
 • Cafea/ceai după-amiază si fursecuri, la bord.
 • Gustări seara târziu (biscuiți, brânză, sandvișuri, aperitive etc.) servite în barul de la bord.
 • Degustare de vinuri la bord.
 • Cafetiera / ceainic 24 de ore cu cafea, ceai și apă la bord.
 • Muzică în fiecare seară.
 • Wi-Fi gratuit la bord în zonele publice (conexiunea poate varia).
 • Recepție cu echipaj 24 de ore la bord.

Nava de croazieră MS Diana

MS Diana – Croaziere unice pe Dunăre

Nava Dianac, construită în Olanda, are un farmec si un stil aparte.

Servicii suplimentare la bord:
• Cardurile Visa/Master sunt acceptate pentru toate cheltuielile la bord.
• TV în cabină.
• Magazin de suveniruri la recepție.

Tarifele nu includ:
• Bacsis pentru echipajul de la bord: minim 5,00 EUR de persoană pe noapte (recomandat – se practica).
• Pachet de băuturi all-inclusive: 22,00 EUR de persoană pe noapte.

Harta croazierei pe Dunăre din 16 august

Rezerva un loc acum!

  O călătorie de excepţie

  Începând cu 2021, CroaziereDunare.ro a lansat un concept unic, o călătorie de excepţie, o premieră pentru turismul din România, care a venit la pachet cu o ofertă ce prezintă Delta Dunării pe toate cele trei braţe de vărsare în Marea Neagră şi Fluviul Dunărea. Anul trecut, peste 2000 de turişti români şi străini s-au bucurat de vacanţe de vis la bordul navelor, de unde au putut admira frumuseţile Deltei Dunării, dar şi atracţiile cultural-istorice din Ucraina (Izmail, Cetatea Alba, Valcov şi Odesa).

  By bursa.ro

  Raport calitate/preț excelent

  În primul rând vreau să vă spun că excursia în sine, navigarea pe Dunăre a fost de vis! Se merge încet, de multe ori cu 15 noduri, este ca o plutire! Am admirat în voie peisajele de vis și am petrecut momente de neuitat la bord – pe puntea de sus, bineînțeles, majoritatea timpului. Era prea frumos totul, nu mă puteam dezlipi! Navigarea pe Dunăre a fost o experiență minunată în sine! Parcă am stat la un bar/restaurant/lounge cu vedere superbă non stop. Și cu muzică bună.

  By Mirela Leoni

  Sursa -https://www.gonext.ro Marius Crivțonencu, armatorul navei fluviale de croazieră MS Diana, a fost invitatul jurnalistului Paul Alexe, în emisiunea de la GoNEXT TV. Sau, pentru a respecta contextul, lucrurile au stat exact… invers! Discuția s-a purtat în cadrul primitor oferit de