Începând cu 2021, MS Diana a lansat un concept unic, o călătorie de excepţie, o premieră pentru turismul din România.

MS Diana este un vapor de dimensiuni relativ reduse, cu trei punti, dar are un farmec si un stil aparte. Este construita in Olanda, fiind una dintre navele cele mai solicitate datorita pescajului redus de 1,4 metri. Acest lucru permite navigatia pe canale si pe ape cu adancime mai mica, intr-o adevarata aventura in mijlocul naturii! Nava are o lungime de peste 78 de metri si o latime de 7,8 m.

Blogul MS Diana

+40722311003
contact@croazieredunare.ro
Image Alt

Croaziera ORSOVA-VUKOVAR – 28.06-07.07 si 05-12.08

 

 Lasă-te captivat de pietrele preţioase mai puţin cunoscute de pe traseul Dunării. Îţi propunem o croazieră care acoperă trei ţări în opt zile. Este o vacanţă în adevăratul sens al cuvântului, dar o vacanţă activă, cu multe atracţii care să-ţi încânte ochii și să-ţi hrănească mintea și sufletul. De la Cazanele Dunării și chipul lui Decebal, Veliko Gradiste cu Lacul de Argint, cetatea de la Golubac, Belgrad cu superbul centru istoric, la Novi Sad, Capitala Culturală Europeană în 2022 și Vukovar în Croaţia, frumoasa Dunăre albastră își dezvăluie cele mai spectaculoase peisaje și atracţii oaspeţilor de la bordul navei MS Diana.

Ziua 1 – Orșova › Veliko Gradište

Plecăm din Orșova și ne îndreptăm către primul port: Veliko Gradište. Intră în atmosfera de croazieră servind prânzul într-unul dintre cele mai spectaculoase peisaje oferite de Dunăre la Cazanele Mici și Mari. Ghidul nostru îţi va satisface curiozitatea cu detalii despre punctele de atracţie de pe traseu: Donji Milanovac, Lepenski Vir, Golubac. Odată ajunși la destinaţia noastră, te invităm să vizitezi Veliko Gradište, un orășel tradiţional, cu multe grădini cu flori și terase cochete.

Ziua 2 – Veliko Gradište › Belgrad

Trezește-te dimineaţă și ia micul dejun admirând frumosul Veliko Gradište, după care pregătește-te să vizitezi Viminacium, parcul arheologic care a fost inclus în lista monumentelor culturale de importanţă excepţională din Serbia pentru complexul urban din secolul I, din vremea împăratului Traian. Prânzul îl vei lua pe navă, în Belgrad, după care îţi oferim un tur organizat al centrului istoric cu Piaţa Republicii, statuia ecvestră a cneazului Mihail Obrenovici, Platoul Zoran Gingici, fântâna în stil roman Delijska și strada pietonală Skadarlija, cel mai boem loc din Belgrad.

.

Ziua 3 – Belgrad – Novi Sad

Îţi oferim în prima parte a zilei un tur de cetate în Belgrad, după care te invităm la bordul navei să iei prânzul și să admiri priveliștea spectaculoasă de-a lungul drumului spre Novi Sad. Odată ajunși la destinaţie, ultimele raze ale soarelui te vor mângâia în timp ce admiri din Cetatea Petrovaradin panorama orașului Novi Sad, Capitala Culturală Europeană în anul 2022. Cu galerii de artă, observator astronomic, catacombe, restaurante și terase, cetatea Petrovaradin îţi va încânta seara.

Ziua 4 – Novi Sad

Îţi propunem două orașe într-o zi. În prima parte a zilei vizitează Sremski Karlovaci, orașul vinului, al culturii și al spiritualităţii. Admiră superba piaţă centrală a orașului, cu clădirile ei faimoase, și descoperă cheia iubirii și a vieţii la Fântâna cu Patru Lei. A doua parte a zilei este dedicată cochetului oraș Novi Sad al cărui centru istoric va intra rapid în topul amintirilor tale din această croazieră. Turnul cu ceas al cărui ore se pot vedea de pe malul opus al Dunării, Planetarium-ul cu cel mai mare telescop public din lume, Piaţa Libertăţii și strada pietonală Dunavska sunt doar câteva dintre atracţiile pe care ţi le propunem.

Ziua 5 – Novi Sad – Vukovar

Ridicăm ancora dis-de-dimineaţă și ne îndreptăm către pitoreasca Croaţie. În prima parte a zilei poposim în Vukovar pentru un tur al orașului ce va include Muzeul de Cultură, Castelul Eltz, turnul de apă, dar și Insula Vukovar. După prânzul luat la bordul navei, și cu forţe proaspete, vă invităm să vizitaţi orașul Osijek și Parcul Natural Kopacki Rit. In Osijek, orașul care încă păstrează amprentele imperiilor Habsburgic și Otoman, poţi vizita Piaţa Ante Starčević în formă de triunghi isoscel, catedrala Sf. Petru și Pavel, precum și gusta din bunătăţile gastronomice: kulen, venison sau riblji paprikas. La Parcul Natural Kopacki Rit, asemănător Deltei Dunării, îţi vei delecta privirea cu 260 de specii de păsări, 40 de specii de pești și 140 de specii de plante.

Ziua 6 – Belgrad – Veliko Gradište

În timp ce tu te bucuri încă de somn, noi ridicăm ancora și te conducem spre Veliko Gradište. Pentru cei mai matinali dintre pasageri oferim peisaje spectaculoase pe drum, însoţite de descrierile pline de farmec ale ghidului. Odată ajunși la destinaţie își oferim un tur la Cetatea Golubac, la situl arheologic Lepenski Vir, supranumit ”primul oraș din Europa”, precum și multe alte surprize. Seara te poţi plimba prin centrul orașului, sau la Lacul de Argint.

Ziua 7 –   Veliko Gradište › Orșova

Aventura noastră se apropie ușor-ușor de final. Este ziua în care lăsăm în urmă toate locurile spectaculoase și surprinzătoare pe care le-am vizitat pe parcursul călătoriei noastre și pornim, după micul dejun, spre România. De-a lungul croazierei către Orșova ne vom bucura privirea de din nou cu peisajele oferite de Cazanele Mari și Mici, de chipul lui Decebal pe un mal și de Tabula Traiana pe malul Sârbesc.

 

Rezerva un loc acum!

  O călătorie de excepţie

  Începând cu 2021, CroaziereDunare.ro a lansat un concept unic, o călătorie de excepţie, o premieră pentru turismul din România, care a venit la pachet cu o ofertă ce prezintă Delta Dunării pe toate cele trei braţe de vărsare în Marea Neagră şi Fluviul Dunărea. Anul trecut, peste 2000 de turişti români şi străini s-au bucurat de vacanţe de vis la bordul navelor, de unde au putut admira frumuseţile Deltei Dunării, dar şi atracţiile cultural-istorice din Ucraina (Izmail, Cetatea Alba, Valcov şi Odesa).

  By bursa.ro

  Raport calitate/preț excelent

  În primul rând vreau să vă spun că excursia în sine, navigarea pe Dunăre a fost de vis! Se merge încet, de multe ori cu 15 noduri, este ca o plutire! Am admirat în voie peisajele de vis și am petrecut momente de neuitat la bord – pe puntea de sus, bineînțeles, majoritatea timpului. Era prea frumos totul, nu mă puteam dezlipi! Navigarea pe Dunăre a fost o experiență minunată în sine! Parcă am stat la un bar/restaurant/lounge cu vedere superbă non stop. Și cu muzică bună.

  By Mirela Leoni

  Sursa -https://www.gonext.ro Marius Crivțonencu, armatorul navei fluviale de croazieră MS Diana, a fost invitatul jurnalistului Paul Alexe, în emisiunea de la GoNEXT TV. Sau, pentru a respecta contextul, lucrurile au stat exact… invers! Discuția s-a purtat în cadrul primitor oferit de