Începând cu 2021, MS Diana a lansat un concept unic, o călătorie de excepţie, o premieră pentru turismul din România.

MS Diana este un vapor de dimensiuni relativ reduse, cu trei punti, dar are un farmec si un stil aparte. Este construita in Olanda, fiind una dintre navele cele mai solicitate datorita pescajului redus de 1,4 metri. Acest lucru permite navigatia pe canale si pe ape cu adancime mai mica, intr-o adevarata aventura in mijlocul naturii! Nava are o lungime de peste 78 de metri si o latime de 7,8 m.

Blogul MS Diana

+40722311003
contact@croazieredunare.ro
Image Alt

Croaziera BUDAPESTA – BRATISLAVA – VIENA – MELK – BUDAPESTA

Croazieră pe Dunăre 4 nopți/5 zile (Opțional: +2 nopți), Budapesta – Bratislava – Viena – Melk – Esztergom – Budapesta. Plecare din 12 octombrie din Budapesta

Programul complet al Croazierei ”Cele trei capitale imperiale Dunărene”, octombrie 2023:

Budapesta. Îmbarcarea în croazieră

Ziua 1. Budapesta. Îmbarcarea

Pasagerii urcă pe nava MS Diana.

Ziua 1. Îmbarcarea la Budapesta

Sosirea pasagerilor pe vas, familiarizarea cu principalele elemente de la bord: restaurant, punte, cabine.

Nava Diana este un vapor cu trei punti, ce are un farmec si un stil aparte. Este construita in Olanda, fiind una dintre navele cele mai solicitate datorita pescajului redus de 1,4 metri. Nava are o lungime de peste 78 de metri si o latime de 7,8 m.

Cabinele navei, clasificate la 4 stele, sunt dispuse pe 2 punti, suprapuse, in babord si tribord. Fiecare parte are cate o denumire, respectiv bratele Dunarii: Chilia, Sfantu Gheorghe, Sulina si Fluviul Dunarea.

Vizităm orașul Budapesa în tur ghidat cu autocarul. Programul începe cu turul fostei fostei capitale imperiale Budapesta. Budapesta este un oraș plin de istorie și cultură, cu o arhitectură impresionantă și monumente renumite precum Parlamentul Ungariei și Castelul Buda. Orașul este faimos pentru băile sale termale, oferind o oportunitate unică de relaxare și răsfăț într-un mediu autentic și tradițional. Podurile pitorești ale Budapestei, cum ar fi Podul cu Lanțuri și Podul Elisabeta, oferă vederi panoramice spectaculoase asupra orașului și fluviului Dunărea.

Seară de bun benit și cina la bord.

Bratislava

Ziua 2. Bratislava

Bratislava – fosta capitala imperială

Ziua 2. Bratislava

Dimineața devreme trecem prin ecluza Gabcikovo. Este una dintre cele mai mari ecluze de pe Dunăre și joacă un rol important în controlul nivelului apei și în navigația pe râu.

Sosire in Bratislava

Frumosul oraș Bratislava , capitala Slovaciei, oferă vizitatorilor săi câteva obiective și atracții cu adevărat grozave. Mai ales în orașul vechi istoric există multe de descoperit. Astfel, vă puteți bucura de numeroase puncte de vedere strălucitoare într-o excursie în oraș , vă puteți plimba pe frumoasa promenadă a Dunării și puteți face câteva opriri confortabile într-una dintre numeroasele cafenele și baruri la modă. Pe drum veți întâlni cu siguranță una sau alta statuie de bronz faimoasă, cum ar fi „Gafferul”, care se uită obraznic dintr-un capac de canal. Un lucru este clar: orașul de pe Dunăre cu multele sale obiective interesante te va inspira cu siguranță!

Cina pe vas, cu muzică live.

Viena

Ziua 3. Viena

Vizităm fosta capitala imperiale Viena

Ziua 3. Viena

Dimineață trecem prin ecluza Freudenau. Este una dintre cele mai aglomerate ecluze de pe Dunăre, fiind esențială pentru traficul fluvial din regiune.

Vizităm orașul Viena în tur ghidat. Programul începe cu turul fostei capitale imperiale Viena. Viena este un oraș deosebit, care merită vizitat datorită bogatei sale istorii, arhitecturii uimitoare și vieții culturale vibrante. Cu palate impunătoare, biserici și muzee de renume mondial, Viena te îmbie să explorezi frumusețea sa în fiecare colț.

Seara, croazieră pleacă din Viena spre Melk. Vom trece prin Ecluza Greifenstein, situată pe Dunăre, la aproximativ 20 de kilometri în amonte de Viena, Austria. Este o ecluză importantă pentru controlul nivelului apei și pentru navigația pe râu în apropierea capitalei austriece.
Trecem și prin ecluza Altenwörth. Se află pe Dunăre, în Austria, între Viena și Linz. Este una dintre ecluzele mai vechi și este esențială pentru gestionarea nivelului apei și pentru a permite trecerea navelor pe Dunăre.

Cina pe vas, cu muzică live.

Melk

Ziua 4. Melk

Impresionantul oras Melk din Austria

Ziua 4. Melk

Trecem prin ecluza Melk, situată pe Dunăre, în apropiere de orașul Melk din Austria. Ecluza are un rol important în navigația pe Dunăre și face legătura între diferitele niveluri de apă din regiune.

Ajungem în Melk dimineața devreme. Vizităm magnifica mănăstire Melk și admirăm peisajele impresionante din zonă. Vom pleca apoi spre Esztergom (Ungaria).

Esztergom

Ziua 4. Esztergom

Vizităm splendida Bazilică Esztergom

Ziua 5. Esztergom și sosirea la Budapesta

Bazilica Esztergom: Vizitează cea mai mare bazilică din Ungaria, cu o arhitectură impresionantă și bogată în artă religioasă. Urcați în turn pentru o priveliște panoramica asupra Dunării și a împrejurimilor.
Esztergomi vár (Castelul Esztergom): Descoperă ruinele vechiului castel medieval, care oferă o priveliște frumoasă asupra orașului și a Dunării.

Sorirea la Budapesta.

Opțional: Ziua 0

Opțional: Ziua 0. Budapesta

Opțional: Ziua 0. Budapesta

Poți alege să vii cu o zi mai devreme la Budapesta înainte de plecarea în croazieră. Vei petrece noaptea pe navă și vei avea ocazia să vizitezi mai în detaliu capitala Ungariei.

Opțional. Ziua 5

Opțional. Ziua 5. Budapesta

Opțional. Ziua 5. Croazieră în Budapesta

Tur de două ore cu nava MS DIANA pe Dunăre pentru a vedea Budapesta iluminată seara. Debarcare și încheierea croazierei

Ofertă pentru plecarea din 12 octombrie din Budapesta. De la 419 euro / persoană

Ofertă croazieră 5 zile Budapesta - Bratislava - Viena - Budapesta:

 • Cazare 4 nopți la bordul navei de croazieră MS Diana. Cabinele navei sunt clasificate la 4**** și îți vor oferi un confort deosebit pe durata croazierei.
 • Alegi între camerele duble sau apartamentele disponibile pentru oaspeții MS Diana.
 • Facilitati oferite: aer conditionat, baie cu dus pentru fiecare cabina, tv led cu programe prin satelit, telefon, internet, consumabile baie, set de prosoape.
 • Pensiune completă: mic dejun de tip bufet, prânz generos cu patru feluri de mâncare (gustare, ciorbă, fel principal și desert), cină cu trei feluri de mâncare (gustare, fel principal și desert).
 • Cină festivă la taverna Căpitanului, cu preparate tradiționale și vedere panoramică spre Cazane – în ultima seară a croazierei.
 • Transport cu autocarul conform programului detaliat mai sus.
 • Toate taxele portuare de-a lungul rutei.
 • Cafea/ceai după-amiază si fursecuri, la bord.
 • Gustări seara târziu (biscuiți, brânză, sandvișuri, aperitive etc.) servite în barul de la bord.
 • Degustare de vinuri la bord.
 • Cafetiera / ceainic 24 de ore cu cafea, ceai și apă la bord.
 • Muzică în fiecare seară.
 • Wi-Fi gratuit la bord în zonele publice (conexiunea poate varia).
 • Recepție cu echipaj 24 de ore la bord.

Nava de croazieră MS Diana

MS Diana – Croaziere unice pe Dunăre

Nava Dianac, construită în Olanda, are un farmec si un stil aparte.

Servicii suplimentare la bord:
• Cardurile Visa/Master sunt acceptate pentru toate cheltuielile la bord.
• TV în cabină.
• Magazin de suveniruri la recepție.

Tarifele nu includ:
• Bacsis pentru echipajul de la bord: minim 5,00 EUR de persoană pe noapte (recomandat – se practica).
• Pachet de băuturi all-inclusive: 22,00 EUR de persoană pe noapte.
• Opțional excursii organizate cu ghid,după caz și autocar,preț 20-30€/pers.

Rezerva un loc acum!

  O călătorie de excepţie

  Începând cu 2021, MS Diana a lansat un concept unic, o călătorie de excepţie, o premieră pentru turismul din România, care a venit la pachet cu o ofertă ce prezintă Delta Dunării pe toate cele trei braţe de vărsare în Marea Neagră şi Fluviul Dunărea. Anul trecut, peste 2000 de turişti români şi străini s-au bucurat de vacanţe de vis la bordul MS Diana, de unde au putut admira frumuseţile Deltei Dunării, dar şi atracţiile cultural-istorice din Ucraina (Izmail, Cetatea Alba, Valcov şi Odesa).

  By bursa.ro

  Raport calitate/preț excelent

  În primul rând vreau să vă spun că excursia în sine, navigarea pe Dunăre a fost de vis! Se merge încet, de multe ori cu 15 noduri, este ca o plutire! Am admirat în voie peisajele de vis și am petrecut momente de neuitat la bord – pe puntea de sus, bineînțeles, majoritatea timpului. Era prea frumos totul, nu mă puteam dezlipi! Navigarea pe Dunăre a fost o experiență minunată în sine! Parcă am stat la un bar/restaurant/lounge cu vedere superbă non stop. Și cu muzică bună.

  By Mirela Leoni

  Sursa -https://www.gonext.ro Marius Crivțonencu, armatorul navei fluviale de croazieră MS Diana, a fost invitatul jurnalistului Paul Alexe, în emisiunea de la GoNEXT TV. Sau, pentru a respecta contextul, lucrurile au stat exact… invers! Discuția s-a purtat în cadrul primitor oferit de